Mijn verhaal

Mijn verhaal… ja, waar zal ik beginnen? Gewoon maar bij het begin, op 28 december 1991 werd ik door mijn moeder, ondersteund door mijn vader, op deze wereld gezet. De naam Rozemarijn werd mij gegeven. In een warm gezin, waar zelden ruzie, was groeide ik op. Later zette mijn moeder ook 2 geweldige zusjes op de wereld waarvan ik geniet vanaf het moment dat zij in mijn leven kwamen. We leerde van elkaar te houden zoals je bent en iedereen te accepteren zoals die is. Een geweldige plek voor de basis van de levenslessen die ik te leren heb. Dat ontdekte ik toen ik bewuster in het leven ging staan.

Rond mijn 18e jaar leerde in een lieve vrouw kennen die mij liet ervaren wat de kracht van edelstenen kan zijn. Dat was een bewustwording in mijn spirituele ontwikkeling. Sindsdien rolt het balletje en stopt het niet meer. Van edelstenen naar orakelkaarten naar boeken over bewustzijn naar inzichten over mijn eigen leven. Zij is degene die de kracht van het werkelijk naar mijzelf durven kijken heeft aangezet. Sindsdien ervaar ik in verschillende cursussen, lezingen en ontmoetingen kennis die in mij wakker gemaakt wordt.

Zo leerde ik dat gebeurtenissen in mijn leven handvatten zijn om wijzer te worden. Ik sportte tot mijn 24ste bijvoorbeeld 3 tot 4 keer in de week. Ik kon niet zonder. Regelmatig bereikte ik het gebied van de mogelijkheid om op hoog niveau te sporten. Nu zie ik in dat ik sporten nodig had om alle energieën en emoties van mensen om me heen uit mijn lijf te krijgen. Hooggevoelig als ik ben, kon ik destijds mijn eigen gevoelens en emoties niet onderscheiden van die van een ander. Vandaag de dag, word ik doodongelukkig van zo intensief sporten. Ik heb de les geleerd om te voelen wat van mij zelf is en wat van de ander. Ik heb mogen leren dat we allemaal onze eigen lessen mogen dragen en dat we niet meer op ons bord krijgen dan wat we aan kunnen. Daardoor kan ik met liefde de lessen van een ander laten bij wie ze horen.

Tot voor kort vond ik het hooggevoelig zijn een vreselijke opgaaf; nog net geen vloek. Ik heb gelukkig altijd een oervertrouwen dat alles goed komt. Ik ontwikkelde het inzicht dat hooggevoeligheid een talent is dat mij onder andere ondersteund bij het helpen van anderen.

Zo blijf ik leren, ik blijf nieuwsgierig naar het begrijpen van waarom gebeurtenissen in mijn leven plaats vinden. Ik blijf onderzoeken waarom en waarvoor bepaalde ervaringen nodig zijn. Ik blijf trauma’s uit het verleden helen, zodat ik er nu en later vrij van ben en de volgende generaties er geen last meer van hebben. Ik zal nooit klaar zijn met het leren van mijn eigen leven en leer ik ook van jou wanneer je mij vraagt er voor jou te zijn. Dat maakt het leven voor mij de meest intense, geweldige, uitdagende achtbaan die er bestaat en ik hou van achtbanen!