Waarom Wairua-Art?

Wairua betekend ‘ziel’ in de taal van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland, het land dat mijn hart gestolen heeft toen ik 19 jaar was.

Leven vanuit mijn hart is waar ik van droom, misschien zelfs wel naar snak, alsof er geen andere mogelijkheid is. Om de weg naar mijn hart vrij te maken creƫer ik graag kunst op doek. Het geen wat zich dan ontwikkeld, is een weerspiegeling van mijn ziel. Soms ben ik maanden bezig met een werk. Steeds word er dan een minuut of tien aan gewerkt. Om vervolgens weer te kunnen wennen aan de eenheid die zich dan weer vormt. Het komt ook voor dat ik maanden met een werk bezig ben, omdat ik mij maar niet kan overgeven aan wat zich laat zien. Gelukkig komt altijd het moment waarin ik mij besef dat ook dat stukje van mij er mag zijn en dat zich ook daar schoonheid bevind.

Ik gun het iedereen om net zo kunnen genieten van de kunst van hun ziel zoals ik dat regelmatig doe. Daarom ga ik mensen helpen de weg naar hun hart vrij te maken, zodat ook zij kunnen leven vanuit hun hart en kunnen zien wat hun schoonheid is.