Waarom Wairua-Art?

Wairua, ziel in de taal van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Het land dat mij leerde verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven toen ik een jaar of 18 was. Het land dat mij leerde dat ik al zo veel meer kon dan ik mij bewust van was. Het land dat mij leerde hoe je in het leven nooit alleen bent wanneer je open staat voor de gezichten om je heen. Het land dat bevestigde dat ik met vertrouwen in het leven mag staan.

Art; een van de manieren van het uiten van mijn binnenwereld doe ik veel via schilderkunst. Het schilderen, meestal met mijn handen, breekt het pad naar mijn hart open. Daardoor is ieder schilderij dat er ontstaat een weerspiegeling van mijn ziel.

Het kan even duren voordat ik het schilderij begrijp en waardeer, maar het punt breekt altijd aan dat ik de schoonheid zie. Net als in het leven wacht er altijd een cadeautje op je aan het einde van de rit. Het werk kan voortkomen uit lelijke emoties, maar uiteindelijk komt de weerspiegeling van de ziel tevoorschijn en zie ik dan vooral schoonheid.

Want zo zie ik het. Ieder van ons heeft een prachtige ziel. Ik ervaar de schoonheid van mijn ziel via schilderkunst. Ik gun het iedereen te kunnen genieten van de kunst van hun ziel.