Rode tent

Een Rode Tent is een plek waar vrouwen rust vinden, een plek waar sisterhood word gecreëerd, een plek om jezelf even helemaal op te laden.  Het is een veilige plek om lief en leed met elkaar te delen, een plek waar niets moet en alles mag. Een plek waar de vrouwelijke kracht die in ons schuilt wordt hervonden.

Heel lang geleden kwamen vrouwen samen tijdens hun menstruatie. Dat was is de tijd toen er nog in stammen werd geleefd en er nog geen moderne middelen bestonden om ons menstruatiebloed op te vangen. Zij kwamen dan samen om hetgeen dat niet meer nodig was in hun leven los te laten. Het lichaam kon letterlijk al het oude loslaten en door verhalen te vertellen kon de geest opgeruimd worden. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat vrouwen na de periode van menstruatie weer met een schone energie de volgende cyclus konden starten.
In deze moderne tijden komt het weinig meer voor dat vrouwen ter gelijk ongesteld zijn, echter neemt dat niet weg dat er een plek, eens per maan(d), kan zijn om als vrouw afscheid te nemen van al het oude en je op te laden voor de volgende cyclus.
Dat is wat er onder andere gebeurd in de Rode Tent, we reinigen ons van het oude en laden ons op voor het nieuwe.

Daarnaast vieren we onze vrouwelijkheid. Of je nu een vrouw bent die veel haar mannelijke kanten aan de wereld laat zien of juist meer haar vrouwelijke kanten. We vieren dat we vrouw zijn.

Iedere zondagavond voor volle maan wordt er een Rode Tent georganiseerd in Padbroek te Cuijk.
Inloop is vanaf 19.15 uur en we starten om 19.30 uur.  Na een heerlijk samenzijn sluiten we om 21.00 uur af.

Via de WhatsApp-groep wordt je op de hoogte gehouden van datum en locatie (als het weer het toelaat buiten, anders in het Doehuis in Padbroek).

Aanmelden kan via;
Rozemarijn@wairua-art.nl of 06-27 38 35 09

Mocht u geen WhatsApp hebben, neem gerust contact met mij op via bovenstaand, dan vinden we voor u een passende mogelijkheid om u op de hoogte te houden.