Rode tent

Om jezelf te eren

In het kort
De Rode Tent is een plek waar vrouwen, jong en oud, samen komen om elkaar te inspireren met hun levensverhalen. Wil je aandacht geven aan je vrouw zijn? Kun je dit al goed of vind je het juist heel spannend? De Rode Tent is in beide gevallen een veilige plek om de vrouw, die je bent, te eren.
Dat gebeurt in een warme ruimte, ingericht met rode kleuren, waar een kop thee klaar staat om elkaar als Sisters te ondersteunen bij het vertellen vanuit je hart.
Samen creëren we de Rode Tent, elke avond zal ze anders zijn, afgestemd op de energie die op dat moment aanwezig is
.

Wanneer
Iedere volle maan wordt er ’s avonds een Rode Tent georganiseerd, zolang de omstandigheden het toelaten op de avond van volle maan zelf, anders de dag ervoor of erna.
-> Inloop vanaf 19.00 uur,
-> Openingsritueel 19.30 uur,
-> Eindritueel 20.50 uur,
-> Einde 21.00 uur.

Locatie
Zodra het weer het toelaat is de Rode Tent in het bos aan het Reeveld te Cuijk te vinden. Zodra het tijd is om naar ‘binnen te keren’, wordt er of bij mij (Rozemarijn) thuis een Rode Tent georganiseerd of in het Doehuis, het wijkcentrum van Padbroek te Cuijk.

WhatsApp-groep ‘’Rode Tent Cuijk’’
Via de WhatsApp-groep word je op de hoogte gehouden van de datum en locatie. In de groep wordt ook gedeeld wat er meegenomen kan worden voor de specifieke avond. Daarnaast wordt er maanwijsheid gedeeld en kun je ten allen tijden je verhaal kwijt bij je Sisters.
Nu bestaat natuurlijk de kans dat je geen WhatsApp hebt, geen punt! We spreken samen af hoe je dan op de hoogte gehouden wordt.

Bijdrage
Er wordt gewerkt op basis van donatie naar eigen draagkracht. De Rode Tent heeft een pot van overvloed waarin gedoneerd kan worden. Per bijeenkomst ligt er een overzicht van de gemaakte kosten om inzicht te geven. Vooropstaand: je doneert wat je kunt missen!


Marga;
‘’Wat de Rode Tent voor mij betekend is het samen zijn met (onbekende) vrouwen die door de aantrekkingskracht van de maan en Rozemarijn bij elkaar komen. Zonder te weten wie er zullen zijn of wat het ons zal brengen. Een ieder geeft zich bloot, laat een stukje van haar ziel zien, zonder oordeel, zonder schaamte, alles kan, alles mag, alles is goed. Rozemarijn weet met haar open eerlijkheid en enthousiasme iedereen op haar gemak te stellen waardoor een ieder zich vrij voelt om dat wat ze willen delen met de groep, te laten zien en horen. Hoe de Rode Tent er letterlijk uit ziet is ook iedere keer een verrassing. Zowel in het bos, als in de huiskamer, het is een Rode Tent. Ik verheug mij hier iedere volle maan op!!’’

Over de hele wereld zijn er Rode Tenten te vinden, opgezet door vrouwen die zich geroepen voelen om vrouwen samen te brengen zodat zij weer in de hun kracht gaan staan. In deze maatschappij is het soms lastig om echt tijd te maken voor jezelf. Een Rode Tent bezoeken is een toegankelijke manier om dat nu eindelijk eens wel te doen. Vanaf je eerste menstruatie ben je een vrouw, dus ook de jonge vrouwen onder ons zijn welkom in de Rode Tent.

We vinden rust en inspiratie bij elkaar. We vinden liefde en verdriet bij elkaar. Alles mag er zijn in de Rode Tent, niets moet, alles mag. Het belangrijkste is dat je gewoon even kan zijn wie je op dat moment bent. Ben je moe dan mag dat zo zijn. Heb je een avond weinig woorden, geen probleem! Je aanwezigheid is al meer dan genoeg. Het is fijn dat jij er bent, jou aanwezigheid maakt de avond magisch.
Het samen te komen en te laten zien wat er op dat moment bij je speelt heeft een helend effect. Je emoties hoef je niet onder stoelen of banken te steken. Je mag ze de ruimte geven en door ze de ruimte te geven verdampen de emoties, waardoor je opgeladen naar huis gaat.

Met elkaar wordt er een veilige en heilige energie opgebouwd. Er wordt gestart met een openingsritueel waarbij de 4 natuur-elementen worden uitgenodigd om ons te ondersteunen. Aan het einde van de avond sluiten we af met een ritueel waarbij de 4 elementen worden bedankt voor hun aanwezigheid.
Zelf kun je ook bijdrage aan deze veilige en heilige energie, dit mag op een volledig eigen manier. Misschien klinkt het gek, maar ik zeg altijd ’Bouw een troon voor jezelf.’, want als je het jezelf helemaal gemakkelijk maakt voel je je vrij om volledig jezelf te zijn. Hier kun je creatief mee omgaan. Mocht je graag wat tips en inspiratie willen of gewoon een duwtje in de goede richting dan zijn hieronder een aantal simpele, want meer hoeft het niet te zijn, ideeën omschreven:

 • Neem iets lekkers mee voor bij de thee
 • Breng je eigen theekop mee, die ene die zo perfect in je handen past
 • Je kun je muziekinstrument meenemen
 • Maak het jezelf comfortabel met warme sokken of pantoffels
 • Maak het jezelf nog comfortabeler met een dekentje
 • Trek rode, oranje of paarse kleren aan om helemaal in de sfeer te komen
 • Misschien kun je wel heel lekker bakken of heerlijke soep bereiden

Voorop staat dat niets moet, zie bovenstaand echt als inspiratie en voel wat past bij jou. Jou aanwezigheid is meer dan genoeg. Je mag er zijn!

‘’ De vrouwen  van de Rode Tent hebben respect voor elkaar, voelen elkaar en zijn er voor elkaar. Er is geen oordeel over niets of iets. Ze hebben een motto: ‘Wat gebeurd in de Rode Tent, blijft in de Rode Tent’. Ze delen met elkaar in vertrouwen wat hen bezig houdt. Inspireren elkaar met  verhalen van triomfen en met verhalen van verdriet. Ze vertellen over hun eigen leven, zoals ze het zelf ervaren. Soms begrijpen ze elkaar volledig, en soms snappen ze er geen snars van, maar ze weten dat dat niet belangrijk is. Het is belangrijk dat ze gehoor geven aan elkaar; dat ze elkaar zien zoals ze zijn.’’

-AHO-

Neem gerust contact met mij op om je aan te melden. Mocht je behoefte hebben aan een kennismaking of een proefavond zonder meteen in de groep toegevoegd te worden; geen probleem! We bespreken de mogelijkheden.

PS
Soms voelt doneren op financiële wijze even buiten je bereik, op zo’n moment is het ook mogelijk om op alternatieve manieren te doneren. Hierbij kun je denken aan materialen die je thuis niet meer gebruikt maar wel kunnen bijdragen aan de sfeer van de Rode Tent, bijvoorbeeld:

 • Rode doeken
 • Kussens
 • Rode lampjes
 • Kaarsen
 • Bloemen, enz.