De kunst van het loslaten; een Moeder/Dochter workshop

In het kort
Een bijzondere band, de moeder-dochter band. Onvermijdelijke discussies, onvermijdelijke zorgen, onvermijdelijke irritaties, maar ook onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijk begrip en onvoorwaardelijke schoonheid. Ervaar dat het veilig is om beide trouw te blijven aan je eigen emoties en ideeën. Ervaar dat je er beide kunt zijn zonder oordeel naar elkaar.

Wanneer
Zie de agenda

Locatie
In Cuijk, Noord-Brabant.

Bijdrage

De kunst van het loslaten; een Moeder-Dochter workshop Minimaal 5, maximaal 10 koppels 3 uur € 30,- per koppel

Moeders, wat kan het lastig zijn om los te laten. Toch?
En dochters, wat kan het toch lastig zijn om eens een keer echt je eigen weg te gaan. Toch?

Tijdens deze workshop laat ik de moeders het loslaten ervaren en de dochters het volgen van hun eigen pad en andersom. Terwijl de dochters in de binnenste cirkel hun schoonheid op doek zetten, doen de moeders in de buitenste cirkel niets anders dan ‘holding space’. De moeders zorgen voor de veilige bedding zonder zich met de dochters te bemoeien. Op deze manier ontstaat er een veilige energie voor de dochter om zich echt over te geven aan dat wat zich op het doek wil laten zien en ervaren de moeders het ‘er zijn’ vanuit hun eigen kracht.

Via meditatie/visualisatie die we gezamenlijk doen, ervaren we de schoonheid en kracht die stroomt door ieder van ons. Vanuit deze meditatie mogen de dochters gaan schilderen en mogen de moeders aanwezig zijn.

Oma van Juliette (4 jaar);
‘’Het is zo heerlijk om te zien hoe je vertrouwd op wat Juliette kan, op dat ze haar eigen grenzen kan aangeven. Voor mij was het heel bevrijdend en soms lastig om me niet te bemoeien met bijvoorbeeld welke kleuren ze wel of niet kan gebruiken. Het liet mij zien hoeveel ze zelf eigenlijk kan. Gaaf. Dankjewel’’.

Dochters vergis je niet in hoe fijn het is als je moeder daar is om je te ondersteunen terwijl ze compleet vertrouwen in jou en in zichzelf heeft.
Moeders vergis je niet in de kracht van het aanwezig zijn. Vanuit je eigen kracht en schoonheid aanwezig zijn voor je dochter.

Tijdens de workshop wordt ruimte gegeven aan alle emoties die daarbij komen kijken. Geen enkele emotie is raar of ongehoord. Misschien komen er onverwachte herinneringen boven waaruit blijkt dat de emoties generaties terug al in de weg zaten. Door daar nu ruimte aan te geven hebben ze de mogelijkheid om te verdampen, zodat deze en de toekomstige generaties die last niet hoeven te dragen.

Door te luisteren naar elkaars verhaal kunnen we elkaar inspireren en verrassen. Er zal meer begrip naar elkaar ontstaan. Er zal meer vertrouwen in elkaar ontstaan.
De dochters zullen een schilderij mee naar huis nemen met daarop weerspiegeld hun schoonheid. Met elkaar heb je een ervaring in je hart gesloten die je hopelijk verder kan helpen in het dagelijks leven. Een ervaring die zowel dochter als moeder heeft laten zien dat het veilig is om je eigen pad te bewandelen.